Polower

Ruang Iklan

Tuesday, 28 June 2011

Sumbang Mahram

Haruan makan anak? Kat atas ni betol ke ikan haruan, kalau salah, sila marah Encik Gugel.

Wokey2..tahan napsu yer smue..igt! Jgn ambil tindakan melulu walaupun anda sekarang rasa seperti tidak keruan. Wat saspen jer...Ceciter ceciter..iye2, awok nak citer kat kome ler ni..

Tersebutlah kisah, pada suatu hari yang sunyi, hanya ada bunyi cengkerik dan unggas sahaja yang kedengaran. Angin pula bertiup sesopan-sopannya. Haluuuuuus jeee.. Di kala itu, ku biarkan sahaja angin sepoi sepoi itu menerpa ke raut wajahku yang mulus. Saat inilah yag mengingatkan aku.... ok2.. SETOP!!

*baru je nak fefeeling bagai, kacau r..*

Ok lah, KD menyambung kesah hitam yang berlaku di sekitar rumah KD. Kuatkan iman ye smue. Bagi pembaca2 yang lemah semangatnye, sila jangan membaca sendirian, ajaklah sesiapa yang anda boleh percayai utk membaca bersama anda.

Nani, itulah nama yang mak KD bagi kat die. Nani ni anak yatim piatu, x tau sape mak bapak die. Disebabkan kesian, mak KD memohon kebenaran ayah utk mengambil Nani. Ayah plak jenis x byk bunyik, org Melayu kan, kalu diam tandanye stuju le tu, kalau melenting, siap menghunus keris bagai, ha~ itu maksudnye membantah. Complicated sungguh kan..ha3..

Membesarlah Nani dalam jagaan keluarga KD, beliau memang cantik, putih melepak, bulu mata lentik, SANGAT  jauh berbeza dgn KD sekeluarga. Sekali orang tengok pun , mmg tau dah mmg die bukan keturunan mahupun darah keturunan KD..Hotak lu, gua ensem jugak la, jgn lu terai2 nak imejin muke gua tahap sampah ok! owh , sori2, teremo plak, ye la takut korang terimejin bukan2 plak kan. Jatuh la saham gua beb..

*****

Ok2, sebelom korang mengimejin keseronokan dunia yang sementara, ade baeknye KD bgtau, bahawa Nani itu sebenarnye sebuah kucing. Ok sambung balek, bile masanye telah tiba, Nani mengiau dengan penuh ghairah dan mampu membuatkan kekucing jantan hilang pedoman, maka terjadilah penyatuan dua jiwa bagi membentuk jiwa2 yang baru. Beberapa bulan berlalu, maka lahirlah jiwa2 tersebut. Memandangkan byk sangat kekucing ni kat umah KD, kekadang KD rase KD plak yang menumpang kat umah kucing. Mane taknye, Nani dan anak2 mkn whiskas, KD mkn ikan bilis campo kicap jek..ok tipu je..

Anak2 Nani membesar dgn sehat dan cemerlang, Tp xde la sampai tahap masuk u. Cemerlang tahap kuceng je la. Suatu hari, mase KD lepak2 luar rumah sambil cuci2 lamborgini kuneng KD, KD nampak suatu perlakuan sumbang ibu dan anak. Omaigod2, ketaq lutut KD dijamukan dengan adegan2 panas dan terlarang. Anak Nani bikin projek sama Nani. Omaigod2, dasar nafsu binatang! Terasa mcm nak menitis ayer mata KD mengenangkan sampainya hati seekor anak memrojek ibu sendiri..Ok tipu lagi, gua xde perasaan pun. Si anak ni plak jenis rakus, x puas sekali, biase la kan, darah muda. KD perati, si ibu terpaksa melarikan diri dan bersembunyi utk mempertahankan maruahnya dari dirobek berulang kali. Mane tahan bhai, kalau sepanjang mase nak.

erk?!! mcm gini ke?

Hasil perlakuan tersebut telah menyebabkan menanggung bebanan di perut. Tapi mungkin sudah suratan, anak2 kecil yang tidak berdosa itu tidak sempat melihat dunia, melihat wajah ibunya, wajah bapanya ( merangkap abang). Ini kerana, Nani telah mengalami keguguran bbrp hari lepas. Siyes x tipu, ni pes tym KD tengok haiwan keguguran. Sebenarnye yg ni la KD nak citer, pasal kucing keguguran. korang penah jumpe or nampak ke haiwan keguguran. Ayam ke, burung ke, gajah, semut api? ceciter..ceciter. Tp Nani ni wat slambe jek, mcm xde pape. Still lg ade selera nak melantak whiskas. Xdenye nak berpantang2 40 hari, berurut, mkn jamu bagai.

Sampai sini dulu ye, len kali citer2 lg. ade lagi sebenarnye kes Nani ni mase kelahiran batch kedua anak die, Yg keguguran tu batch ke 3..haaah~ sempuuuuut~

gegambar kredit  kpd: Keluarga Gugel

Friday, 24 June 2011

Kekejaman Duit! (18 SE)

Salam semua, mulakan hari Jumaat anda dengan senyuman. Ok sempena hari jumaat ni, KD nak citer sikit pasal kehidupan kite, smoge dijadikan pengajaran ye smue, bukan utk mengaibkan sesape. Perlu diingatkan kesah yang akan KD kongsikan ini memang serius. Kesah ni dikategorikan di bawah 18SE..eh tu bukan special edition mahupun sport edition k, tu SERIUS.ekekeke..Btol la, KD tak tipu, tgk KD wat muke serius amat ni.



Ok mcm ni kesah serius tersebut, KD ade kenal satu family ni, mmg kenal sangat la. Cuba bygkan kan ok mcm mn rupa family tu, ade sorang suami, isteri dan 2 orang anak lelaki yang masing2 berusia 10 tahun dan 1 tahun setengah. Senangkan nak imejin. wakakaka...ok kembali serius.


Sexceli, keluarga ni agak bermasalah, smuanya gara2 duit 65 sen (mcm rm lam nuffnag KD)..ok, tu tipu je, bukan duit 65 sen la, ni pasal duit je. Duit ni kekadang byk bg masalah kan? Byk sgt, akan ade masalah gak, kalu xde, lagik masalah. Duit ni bermasalah la..Len kali pakai sistem barter je la, beli kereta tuka dgn 10 ekor lembu, 5 kerbau n 16 ekor kambing. Pastu lam bank plak simpan la beberapa ekor lembu, ayam, ikan flower horn dan sebagainya, cukup mase akan bertambah la jumlahnye dlm bank..Ok, KD tau, KD dah melalut. Maaf, KD lupe lak ni entry serius.


Sambung balek, si suami ni keje kire ok la. Gaji xde la besa sgt, KD bole ckp cukup2 makan, maseh bole survive la, xde la kebulur anak bini die.Kete ade, rumah ade, moto pun ade.Nampak x bygn lelaki bertanggungjawab kat cni? Tp KD perasan lame dah perangai si suami ni. Curang? eh2 bukan.. KD x rase pun die jenis yg ade skandal sana sini, sbb muka die xde la kacak sgt mcm KD.

Perangai yg KD perasan adalah die suke ckp besar. Term cakap besar kat cni bukan dr segi suke berlagak walaupun itu adalah definisi sebenar cakap besar. KD ubahsuai sket maksudnye, tp kalau buat karangan BM jgn ikut maksud yg ni ye. Mcm ni, si suami ni, mmg bermulut manis, kekadang percakapan die tu mmg kite akan percaya dan meyakinkan. So kite akan seolah2 kagum la kan. Tapi hakikat sebenarnye, ape yg die ckp tu mungkin 1 je dr 10 yg betul. Kalu ikut penerangann KD, situasi ni lebih kepada suke berbohong kan? x kesah la, KD nak juge gune term cakap besar tu, sbb tym die cakap, mmg suare die besar.

*rehat jap, x biase menaip kat kibod komputer. Biase KD guna type writer je..mmm..bole tuju lagu?*




Ok sambung balek, al kisahnye bbrp bulan lepas, si suami ade jumpe KD. Katanye nak pinjam duit, dalam 5 ribu. KD tanye, pehal die nak pakai duit ttber lak kan. Die ckp die transfer tempat keje, die nak setelkan loan motor die, sbb toke kedai moto tu ckp kat die, kalu lu mahu pindah tempat kilija, lu kasi abis lu punya hutang dulu la. Kat cni KD dah rase len mcm, pehal plak toke kedai tu nak kecoh2. camne plak die tau beliau mahu pindah. Kalu si suami tu nak pindah biar je la, yg penting tetiap bulan baya. Tengok, bole die nak tipu KD dgn alasan tahap anak itik je..Pastu KD gtau la, bukan KD tanak bagi, KD memang ade juta-juta lam bank, tp KD nak pakai gak duit tu nak beli ferrari. Tapi beliau masih mendesak sampaikan KD sesak napas, pastu KD msg kwn KD, suruh die kol, kunun2nye KD diperlukan segera kat opis sbb opis dirompak dan ade 15 orang dijadikan tahanan, dan 2 dah mati ditembak kat kepale ade meeting.

KD rase x sedap ati, bukan sbb KD tipu die, tp ttg sikap pelik die tu. KD pun kol bini die, die tau ke hal ni. Sang isteri pun terkejut ala2 beruk. Die ckp kat KD, jgn sesekali bg si suami duit tu. Opkos la, kalau KD bagi, melepas la nak beli ferrari. Die ckp, nanti die citer kat KD. Perlu diigtkan ye, KD amat rapat ngan family ni, dah mcm kluarga sendiri. Bukan KD saje2 nak menyibuk. KD dah anggap dorang ni mcm abang n kakak KD.

*forward ke hari si isteri membuka cerita*

Si isteri telah bercerita bahawasanya, pada suatu hari yang hening, beliau telah mengantoikan si suami. Beliau telah menemui satu list yg dalam perkiraan beliau ketika itu adalah hutang2 yg ditanggung oleh suami. oamigod2.. Beliau sgt terkejut lagi seperi beruk. Beliau ade ckp, mmg lame dah pun die mengalami masalah kewangan, tp syukurlah sbb die stay ngan family die kat kampung, anak die skolah kat situ, die ckp, every week si suami bagi 50 je.mane cukup bhai, 50 hengget tu bwk g pasar, satu plastik kecik je dpt. Mane nak bli pampers lagi, susu anak lg. Sib baik la mkn minum x yah risau sgt, stay ngan family, mkn je la ape yg ade kan. Sexceli, die ade ckp, agak lame jugak la hubungan dorg ni agak renggang. Kesian plak KD dengar kesah die kan. Die pun dah mula berniaga kecil kecilan sbb tanak bergantung sgt ngan family. Tp si suami ni mmg muke xde perasaan langsung. x paham tol la KD.

Sesi dgn si isteri dah selesai, seterusnye sesi ngan si suami plak. Tanye punye tanye, baru la die mengaku, die ade berhutang sana sini. KD tanye la apsal sampai tahap mcm tu skali. Gaji x cukup ke? ko berjudi ke? Sesia je KD beremosinal bagai, die tetap dgn muka x bersalah dan xde perasaan. KD ckp, pepandai ko la. Pastu die ckp plak, kalu aku utang ngan along agak2 ko ok x? wowowowowo..kepale hotak ko nak pinjam kat along. akai simpan mane wei?! geram tol KD..pinjam along sbb nak setelkan utang die tu..wadefish??! x ke tu carik nahas namanye..sorry2.. Terlebih emo sudah..hehehe..KD ckp kat die, try pinjam bank la..die ckp, dah pinjam bank, tu pun baya sangkut2, kalu die nak pinjam lg, sah2 x approve. Byk dah nasihat bg, tp die jenis kat depan "ye ye, aku paham", pastu hampeh..

Panjangkan citer KD? Try nak pendekkan la. Ok mlm tadi, si suami bagitau kat si isteri, esok jumpe kat Majlis Islam (jap..org nak cerai g Majlis Islam ke? KD x tau sgt bab2 nie), kalau betul2 isteri tu tanak sesame dah ngan die. KD rase die gertak je tu. Tp si isteri ni mmg dah tawar hati, mkn hati lame dah. Si isteri pun bersetuju tanpa byk soal. omaigod2...turn si suami plak terkejut beruk. Ambik ko..Terlajak perahu, boleh diundur, terlajak kata buruk padahnye.ewah2~ terasa cam Karam singh plak. KD pun x tau ape kesudahan citer dorg ni, mungkin ade kat ctu kot tym ni.KD tak menyebelahi sape2. KD cuma doakan yg terbaik tuk dorg. Kesian ngan anak2 dorg tu.Sama2 kite amik pengajaran k.




Kesimpulan: Duit memang berkuasa. Klik la iklan dlm belog KD, KD ade enampuluhlimasen je. skit g nak dpt beli ferrari.

Wednesday, 22 June 2011

Oh Pembantu Rumah!

Salam smua..KD dalam situasi keletihan la ni, baru je balek ostesen.hu3..KD yakin korang dah tau dah citer ni, saje je KD nak refresh..hahaha..padahal brite ni baru je 2 ari lps kuar. 



KUALA LUMPUR: Warga Indonesia, Sarmini Muhyadi, 28, yang bekerja sebagai pembantu rumah sejak tujuh tahun lalu bersama sebuah keluarga di Damansara Utama di sini, berjaya menamatkan pengajian bidang pengurusan secara separuh masa di Universiti Terbuka Malaysia (OUM) hujung tahun lalu.
Anak kelahiran Kampung Banyumas, Jawa Tengah itu yang memperoleh mata purata nilai gred kumulatif (CGPA) 3.39 akan menerima Diploma Pengurusan pada hari ketiga Konvokesyen ke-10 OUM di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), hari ini. 
Majikannya, Tan Choo Tang, 56, yang juga pensyarah bidang reka bentuk industri dan isteri, Wee Phooi Khuan, 47, bersama anak serta beberapa ahli keluarga mereka yang lain banyak membantu Sarmini menamatkan pengajiannya terutama dari segi pengajaran bahasa Inggeris.

“Majikan sentiasa menganggap saya sebagai ahli keluarga mereka selain memberi layanan baik sehingga sanggup membiayai sebahagian daripada kos pembelajaran di OUM. Tanpa mereka tidak mungkin saya mengecapi kejayaan ini.

“Saya datang bekerja ke Malaysia sebagai pembantu rumah bertujuan mengumpul duit dan mahu menyambung pelajaran sebelum menjadi guru dalam bidang keagamaan di salah sebuah sekolah kerajaan di Indonesia.

“Hari ini, saya gembira kerana mampu berkomunikasi dengan baik dalam bahasa Melayu dan Inggeris selain mempelajari penggunaan komputer dan turut mahir dalam teknologi maklumat dan komunikasi, ” katanya ketika ditemui di sini, kelmarin.
Sarmini berkata, adik ipar Choo Tang, Wee Chooi Khean yang bekerja sebagai pengurus syarikat buku turut membantunya dalam tugasan pengajian selain sanggup menghantarnya ke OUM untuk menduduki peperiksaan. (BH Online)

Kagum tol KD ngan Sarmini ni, bliau btol2 mempunya keazaman yg tinggi. Kat melesiaku tercinta nih, ade ke x eh org mcm ni? Ala..kebanyakan kite ni arapkan mak bapak je, pastu apply ptptn, dapat duit, joli *oops tertujah idung sendirik plak*. Jgn arap la kan nak usaha sendiri. Perabis duit mak bapak mmg terer la. Pastu dpt peluang blaja, malas plak, x blaja btol? pointer pun cukup2 mkn je. ok..melalut plak.

Kekaguman seterusnya pula adalah jatuh kepada keluarga majikan Sarmini. Baik betolkan dorang ni. Selalu kite dengar kes dera2 je, pastu rogol, kes pembantu rumah lari, curik2 duit..kisahh ni membuktikan bahawa ade lagi manusia yg baik. Kalu tgk latar belakang Sarmini n majikan die ni mmg jauh berbeza, berlainan bangsa, agama, negara..Tp kemurnian hati x mengenal smua tu *ayat puisi sgt*.


Kite tgk lak pas ni, ape jadi kat Sarmini, adakah beliau akan terus menjadi amah yang berdiploma atau beliau meletakkan jawatan mencari pekerjaan yang bersesuaian dengan kelulusan yg die ade. Satu dilema yg die akan hadapi, kecuali majikannya tersebut yang secara rela hati menawarkan utk beliau berhenti dan mencari pekerjaan lain. Betol doe, kalu KD ade kat tempat die mesti KD berada di situasi penuh keliru seperti ditelan mati mak, diluah mati bapak.last2 kemam je..




Friday, 17 June 2011

Tentang Kentut

Mengentut atau dalam bahasa sopan orang timur, membuang angin adalah fenomena biasa.Semua orang kentut kan? Kalu korang x penah korang patut jumpe doktor di klinik2 berdekatan, mungkin urat kentut ada bersimpul.

Mengapa bau kentut kurang digemari oleh orang lain (ade pemilik kentut yang suke bau kentut sendiri)? Kerana baunye yang amat meloyakan tekak dan mampu meninggalkan kesan yang mendalam kepada penghidu.


Baunye pula memang bervariasi, bergantung kepada tabiat pemakanan, tempoh penyimpanan bahan buangan dsb. Untuk menghasilkan bau yang mampu mengundang amarah disarankan agar memakan makanan seperti petai atau telur rebus. Terdapat 2 kategori yang nyata dalam arena kentut ini. Yang pertama adalah, yang berbunyi dan yang kedua, secara diam atau pun senyap. Terdapat juga satu kategori minor yang berada di tengah2 iaitu sayup-sayup kedengaran. Menurut kajian terhadap beberapa orang responden, yang berbunyi itu kurang menghasilkan bau manakala yang senyap itu memang pembunuh senyap! Namun begitu, ade kebaikan bagi kategori kedua, iaitu tiada masyarakat sekeliling yang mengetahui siapa pelakunye walaupun baunye hampir memusnahkan buah pinggang seluruh kejiranan. Berbeza dengan kategori pertama, anda akan dipandang hina dan menjadi bahan keji dan umpatan sehingga ke anak cucu.

Kentut merupakan petanda awal kepada perlunya anda melalui proses penyahtinjaan. Kalau disimpan lama2 mungkin anda akan mengalami situasi sukar selepas itu.

pies: jangan kentut di dalam lif, anda pasti dicemuh!

Wednesday, 15 June 2011

Benda Putih Yang Aneh dan Mengelirukan...

Musykil betol la KD satu benda alah nih. mmg dari dulu dah mengganggu ketenteraman jiwa KD. Nak tau ape die, jap g lah. korang tau gak nanti, sekceli, KD x tau name sebenar beliau, kalau ikut sebutan mcm ni lah. polisterin, tp KD yakin ejaan btol die bukan mcm tu *malas nak g cek* sebutan betul kire orait la tu.

Kenapa KD bengang kan beliau? mcm ni kesahnye , dari zaman sekolah, masuk matrik, masuk u, sampai la bekerja, beliau memang x lepas menjadi rakan KD bila mahu mengambil makanan. Kalau dari segi kesehatan memang kite x digalakkan menggunakan beliau, tp beliau sentiasa kelihatan sexy dan menarik. okeh, berbalek kepada cerita asal, KD selalu kompius mane satu tempat nak letak nasik.btol x tipu~ sebab kedalaman atas dan bawah adelah hampir sama mungkin hanya perbezaan bbrp mm saje. Kerap jugak la KD ditipu, di mana KD isik nasik ngan lauk pauk segala macam kan bhgn penutup tu. datang kaunter je, makcik @ pak cik @  kakak @ abang @ adik yg berada kat kaunter tu gelak2 sebelum membongkarkan kebenaran. maunye biru wajah KD mase tu. Selalu tau..kekadang kalau nasib baik, x sempat sampai kaunter, mase tgh ambik lauk tu, ade la umat manusia yang tolong menegur. Terpaksa la KD buat2 terkejut, walhal dah biase sgt dah tersalah. Dengan sopan, KD alan ucapkan terima kasih.

Dengan tekad dan keazaman yang tinggi, KD cube utk memikirkan jalan penyelesaian utk masalah ni. Long story short, biar gambar d bawah menjelaskan segalanya.



|
|
|
|
|
|
*





Korang nampak x mcm mane KD kaitkan. malas la nak citer lebey. Tp mmg betol mcm ni la KD buat, supaya KD tak tersalah lagi. Walaupun agak kurang sopan, tp berhasil tau. KD sengaje berkongsi petua ni, mn la tau ade antara korang2 ni mengalami masalah yang same. Sampai skrg ni KD x penah tertipu lagi dengan encik polisterin.

Tuesday, 14 June 2011

Mari Meraba bersama Kekaseh



Sepasang kekasih baru yang bekerja sebagai pekerja sosial.. Hamid
dan Rosni selalu bersama walau kemana jua.. Suatu malam ketika
mereka berdua keluar berdating...
Hamid : "Kita nak kemana nie?"
Rosni : "Tak kisah la.. mana-mana pun boleh"
Hamid : "Apa kata kalau kita ke pantai.."
Rosni : "Saya ok aje.."

Apabila sampai dipantai mereka berdua tidak keluar
dari kereta.. 
mereka hanya berehat sambil berbual-bual
didalam kereta.. 
Mulanya berbual biasa..
lama-kelamaan.. 
Hamid meletakkan tangannya dipaha Rosni.. 
nampaknya Rosni tidak membantah.. 
Beberapa minit kemudian.. 
Hamid mengerakkan tangannya beberapa inci ke atas... 
Rosni masih tidak membantah...
hinggalah akhirnya ketika Hamid mengerakkan tangannya
beberapa inci lagi.. Rosni berkata dengan sopan..
"Abang Hamid... ingatlah pada akta 15 dalam
perlembagaan pekerja sosial"

Setelah mendengarkan teguran Rosni itu.. 
Hamid terus menarik tangannya
menjauhi Rosni.. walaupun sebenarnya dia tidak berapa
ingat isi kandungan akta 15 itu..
Hamid : "Maafkan saya"
Rosni : "Tak apa"

Lalu mereka pulang... Di rumah.. Hamid terus masuk ke
bilik dan membuka buku perlembagaan pekerja sosial dan
mencari akta 15.. lalu dia membaca kandungannya...
"Teruskan Usahamu.. Jangan lakukan Separuh Jalan
Sahaja"

Credit to: Kawan KD yang forward emel ni

Check-in di Hotel?

Salam smua. KD banyak keje kat opis skrg ni. ni saje2 je merehatkan otak yg serabut amat sambil mengeteh bersama pak cik gugel. sembang2 kat pak cik gugel td, terkeluar lak citer pasal hotel2 aneh lg pelik. walaupun bg KD x smua hotel yg pak cik gugel citer tu plek..biase je.mungkin pelik la kot bg die.die kan omputih. hewhewhew <--terasew remajew

Ok yang ni kat Starwood Resort in Elciego, Spain. Arkitek yg buat ni namanye Frank O. Gehry, (member lame nih)..yg ni memang aneh, ape ntah motip atap gelung2 tu?

Tahap Aneh : 7/10
Yg ni plak kat Scotland, Skye Lighthouse, ok la kot kpd sape2 yang suke deruan ombak yang menghempas pantai. Tp kejadahnye kat tebing bebenor, kalu jatuh maunye arwah terus. Kalu KD mmg x leh la, sbb KD ni gayat. Mesti KD stay kat dpn2 tu je..hahaha berangan plak nak stay kat situ kan..eh mane la tau kompeni nak anta g kursus ke.kannn?

Tahap Aneh: 6/10

 

Tree House kat Costa Rica. Eco-friendly sangat uolss. Pakai kayu jek. dah la tinggi, kecik plak tu.erk!! hotel ke nih? Kalu nak berhanimun tidak disarankan ye utk menginap di sini..biase lew kan, anak2 muda ni aktif..alah mls la nak citer, paham2 sendiri je lah yo..

Tahap Aneh : 8/10

Yang kat atas ni plak, kat Australia, tempat yang banyak kenggeru tu..Tempat nih org panggel White Cliffs, di South Wales..hotel bawah tanah ni, dalam lombong.mak aihh!! sronok ke?

Tahap Aneh: 6/10

Yang ni memang KD suka, yang ni kat Turki. Hotel bawah laut occay. memang cantek r. maunye x tido kalu duduk dlm ni.

Tahap Aneh: 8/10




La..mcm penah nampak. Ni sunway pyramid ni bai...hahaha. ni Luxor Hotel kat Las Vegas. Aneh ke? aneh la kot sbb bentuk piramid tu je. isik dlm tu x tau la, kot2 smua mcm Cleopatra.ahaks..mesti tertunggu2 tym room service.

Tahap Aneh: 5/10


Hotel hanjeng?! Ye btol kawan2, memang ini sebuah hotel, walaupun ia berbentuk seekor anjeng yg sgt besar. Dog Bark Park Inn kat Idaho.mmg seswai sgt la name tu kan..name pun ade unsur2 keanjengan. Tp bg KD mcm x selera plak nak stay kat otel mcm ni. walaupun hanaya binaan semata2.

Tahap Aneh: 7/10


Hahaha..bangga sekejap, bile hotel kat genting ni pon masuk carta gak. Hape ntah anehnya.stakat kaler2 tu je kot..

Tahap Aneh : 4/10

Yang last ni, hotel ais kat sweden. Yang Ni kite dah biase kan walaupun x penah rase, byk tunjuk kat tv.katil pun ais tu. Ya ampun, sejuk amat tu..

Tahap Aneh : 5/10


Sekian..

Source: SINI

Saturday, 11 June 2011

Ahkak Geli..U rawks!!

Salam smua..readers smue *bunyi unggas jelas kedengaran* tgk x citer Nora Elena yg hangat diperkatakan bloggers2.aiyooo, KD x layan ar citer nih. Best ke? Sbb biase tym2 tu KD tgk Astro Ceria *occay jgn kutuk KD*




KD ni follower tegar Ahkak Geli, mase KD blogjogging awal taun ari tu, KD teterjah la blog bliau, terus KD jatuh hati.Bukan dgn Ahkak Geli ye, dgn belog beliau.Beliau berhubby dan berdoter dah pon. Tp siyes, KD suke sgt care die menulis dalam belog. realiti sangat.x bole nak nafi la..

Baru-baru nih ahkak geli ataupun name x glemer beliau nowa, telah menulis surat bantahan terhadap penyiaran Nora Elena. Klaka yang amat sangat. Sampaikan ramai glr yg share link entry beliau.Bersepah2 d alam maya, dalam belog, fb, dalam page fb, gua.com.my pun ade wa cakap lu. Tapi.....yg x sedapnye dan mengganggu kestiman entry akak geli ni adalah, sesetengah readers tu terlalu emo, trus kondem akak geli yang inesen ittew. KD pun pelik gak, dorg ni x tahu ke nak bezakan mane yg serius mane yg lawak. Apparaaa, akai tadak ka..mostly yg terlebih emo itu adalah golongan2 remaje yg membayangkan diri mereka adalah watak utama kesah nora elena dan tidak ketinggalan juge mak cik-mak cik yang terlepas peluang hendak bermanja dan romantik. Aiyooo.. dorg ni x biase kot dgn care penulisan ahkak geli, pasai tu la depa emo..

TAPI..bg KD, entry panas beliau mmg sangat bagus!!Kenapa? traffic jam kot kat belog bliau, hahahaha..btol wei, dalam 3 ari entry tersebut disiarkan readers online satu2 mase sampai 300 kot.mane nak dpt tu. kalah kau adinda evans.biase kalu KD godek2 belog bliau ade la dalam 6 7 org je satu2 mase.yg ni, mencanak2 kaw. satu lagi, di punye acc nuff, dpt byk tu..ratus2 rm. KD? hahaha..Ade limabelassen je.

Sempat berym ari tu ngan bliau, die x sombong ye adik2, bliau baik orgnye.

Sekian, entry ini tidak ditaja, dirasuah atau disogok oleh sesiapa.

Monday, 6 June 2011

Maharaja Lawak? Hebat ker?

hebat ke? komen KD ade yg hebat, ade yg biase2 je..yg paling best bg KD Sepah n Jambu..mmg lawak kot.mengalir air mata suka KD tengok.tu je la.heh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...