Polower

Ruang Iklan

Friday, 23 December 2011

Dulu cumbu-cumbu, sekarang?



Ehem-ehem..huk huk..assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.

Nak citer pasal ape ek? Politik ke? Ah malas la, politik memang buat kita menyampah. Kita tau ahli2 politik ni ramai yang korup, tapi kita sebagai rakyat jelata yang biasa ni x mampu nak buat pape..Ada cara sebenarnya, yang penting kita sebagai rakyat biasa ni harus bersatu hati berganding bahu.. Hak tuihh (ikut stail brader yg nak ludah mahasiswa. Ko lawak la bro #sarcasm) Hak tuihhh lagi skali. Eh tercerita lak pasal politik..Hak tuihhhh

Ok berbalik kepada topik tidak serius dan tidak menjengkilkan..hak tuihhh..Topik itu adalah topik PEPERANGAN SELEBRITI MALAYSIA TANAH AIRKU TERCINTA. Macam biase la, KD mesti lambat sikit dari orang lain. Mutakhir ini (hak tuihh) makin ramai artis yang berperang sesama sendiri. Saman menyaman, kutuk mengutuk, pok amai-amai dan bermacam lagi. Nak kata bodoh x nampak bodoh lak kat dalam tv. Nampak elok jek. Tapi perlakuan mereka ni, membuatkan kucing KD pon menyampah tgk manusia manusia samseng tersebut. Sangat tidak matang dan menampakkan otak itu berada dalam lutut (hak tuihh).

Ada 3 contoh citer yang KD nak sampaikan. Ini adalah berdasarkan kisah sebenar, bukan berdasarkan novel. Semua watak adalah dirahsiakan untuk menjaga aib watak sebenar. Kepada watak sebenar, kalau terasa, jangan saman KD, KD miskin.




Cerita pertama: pergaduhan jelmaan wanita dan 2 wanita tulen.

Dulu kecoh kan kesah perang mulut secara laser di dalam tv. Nak2 lagi tv[5+9-11] tu. Suka sangat jadik org tengah. Yang tu menuduh yang ni, yang ni mencaci yang tu... Hah..elok sangat la tu. Korang yang gadoh2 macam tu ade untung ke? Rasanya buat malu diri sendiri je. Mesti anak2 korang kat sekolah tu pun merasa tempiasnya, mesti org tanya dia macam2.. Ko yang bapok tu, memang takde anak la..Mungkin anak ikan ko je kot yang diserang dan dihujani soalan panas. Sekarang ni macam dah senyap jek. KD bukannya ambik tau sangat pasal dunia hiburan ni, tapi kalu dah kecoh, orang pekak pun boleh tau. Mak cik senah yang sebatang kara kat hujung kampung dan xde tv tu pon bole tau.


Cerita kedua: Pengacara pertengahan usia dan pelawak

Ni lagi sekor. Mungkin penulisan KD akan ada sedikit bias, kerana KD akan ikut pendapat sendiri. Eh skati aku la..Belog aku..HAHAHA.. Adalah dimaklumkan KD tidak meminati kedua-dua mereka. Cuma meminati lakonan mereka. Ada bezakan? Ke takde? Semuanya bermula apabila mereka berdua ni digandingkan dalam satu acara anugerah sebagai pengacara. Bagi KD, xde pape masalah pon utk acara malam tu, lawak spontan kot. Tapi kenapa la wanita pertengahan usia tu nak terasa sangat. Oooo kalu ko kutuk orang boleh. Kau tak sedar ke mulut ko tu longkang masa ko kritik orang. Tau la keje ko mengkritik, tp agak2 la kan. Kita ni orang timur yang penuh dengan kesopanan dan kesusilaan macam KD. Kalu ko kat negeri orang puteh tu laen citer la kan.




Cerita ketiga: Hitam di pipi hilang rupanya berpindah ke bontot kuali.

Haaa...Yang ni citer baru. Yang ni pon macam tahi la jugak kesahnya. Ala pasal pelakon yang masok reality tv show. Yang tu haaa, yang kumpul pelawak2 serumpun tu. X puas hati sebab tersingkir kot. Kalau ko memang tak bagus, memang la ko tersingkir. Ape nak terasa sangat? Dah nama pon bertanding, kalau smua menang, sape yang pengalah #vince. Pastu siap buat page lagi kat fb nak serang sorang pengkritik ni. Rasanya kritikan beliau tu xde la pedas mana. Dia mesti la tau pedas ke tak kan, masak memasak ni memang keje die. Bagi KD pelakon ni amat la tidak profesional dan dengan erti kata lain bengap amat. Die buat fan page nak serang pengkritik tu, rasanya tindakan kurang bernas kot. Atas langkah kurang bijak itulah yang menyebabkan beliau bukan mendapat sokongan malah mendapat tohmahan di dalam page tersebut. Ko ingat ko ramai peminat ke? Adoii la..sedih giler. Ko tau tak, tindakan tak profesional ko ni sedikit sebanyak mencemarkan nama keluarga ko yang kebanyakannya adalah dari golongan pelakon2 tersohor. Tiba2 bile turn ko, jadi pelakon tersungkur lak. Ko ni sama macam wanita pertengahan umur di atas, kritik orang kaw2, bile kene kat batang idong sendiri, mulalah melatah. Hak tuihhh

KD tak sure la, masalah2 di atas dah selesai ke belom. Seperti yang KD katakan tadi, KD tak folo sangat berita artis ni. Apa yang KD nak cakap kat sini, tak yah la gadoh2, Malaysia ni kecik je. Pe barang gadoh sesama malaysia ni, kalu berani, ko g la carik gadoh ngan artis2 hollywood ke bollywood ke? Baru gempak. Ko kan nak pemes cepat. Try la gadoh ngan Brad Pitt, Christina Aguilera ke. Tu pun kalau dorang nak layan ko la. Ke ko akan dapat hakkkkk tuihhhhhhh je..HAHAHAHA

Babai smua

Saturday, 17 December 2011

Dia Gay, Dia Okey, Ko Okey Ke?

Assalammualaikum wbt dan selamat sejahtera smua..

Nampak sangat la belog KD ni belog picisan semata-mata..Macam xde visitor je..hahaha<----ketawa sedapkan hati.

Ye KD tau KD lambat. Ni haaa nak citer pasal budak melayu yang kawen orang puteh kat Dublin tu. Perghhh! Giler pemes beliau. Smua nak citer pasal bliau je.Malas la nak intro panjang2, korang pun mesti dah baca pasal bliau dan pasangan beliau tersebut. KD nak buat ulasan, bukan ulang siaran.

Bila citer macam ni kuar, akan ramai la timbul manusia2 yang jadi ustaz dan ustazah terjun. Semua nak tunjuk pandai dan tunjuk kemuliaan masing2. Kalau kena gayanya takpe la jugak kan. Ni tak, ayat belah atas keluar hadis bagai, kat bawah plak kutuk, caci maki dan segala macam perkataan kesat. Kau dijamin syurgakah? Apa salahnya kalau korang doakan yang beliau itu kembali ke pangkal jalan, dapat hidayah. Kau sape nak jatuhkan hukum? Kau tuhankah? Terlalu judgemental.

Lagi satu, sahihkah dakwaan tersebut? Setakat ni KD, tak jumpa bukti2 yang sahih lagi. Ni la orang kita, cepat sangat melatah. Opocot! Selalu sangat buat kesimpulan sendiri. Pasal die pakai baju melayu pon nak kecoh. Tym2 ni tau plak dorang ni nak berpatriotik. Memalukan negara katanya. Setakat baju je dik oi.



 
Tapi daripada pemerhatian KD ke atas semua gambar2 yang ditempek kat belog2, korang tak rasa ke gambar tu macam aneh. Macam orang yang berlainan je. Masa org puteh tu pakai pakaian lelaki, cerah, tapi bile dah pakai baju pompuan gelap plak. Ntah2 edit kot.

Bukan KD nak membela beliau, jauh sekali nak menyokong apa yang bliau lakukan. KD cuma teremo sedikit dengan manusia2 yang 'baik' sangat tu. Ingat! Kita bukan Tuhan.

Wah tetiber KD rasa KD bertukar menjadi orang yang serius.HAHAHAHA

Wednesday, 14 December 2011

Kau gagah, x semestinya kau power

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia smua.. Bile bagi salam 1 malaysia terus ingat najib, susu satu mlesia, kedai satu mlesia..Seluar dalam satu melesia pon ade..Angkat tangan sape dah beli!

Kagum kepada sape2 dah beli, memang korang sangat patriotik.

Hari ni mmg KD tak sebok langsung lam opis. Dari pagi dudok je atas krusi yg x berapa nak empok nih. Macam biasa la, KD mestilah berlakon seolah-olah KD banyak keje supaya nampak mulia di mata staff2 lain..Hahaha..Memang KD berperangai agak keji kekadang..bila banyak keje, komplen...bila takde keje langsong komplen gak..alaaa....Korang pon same gak kan? Ke korang lebih keji dari KD?Ada keje komplen, xde keje langsong terus sujud syukur. Ish..Ish..Ish..

Kalau korang nak tau kan, KD baru je ade account twitter bbrp bulan yang lepas.. siyess cakap, memula KD sangat blur terhadap penggunaan twitter. Tapi atas desakan kengkawan KD gagahkan diri untuk bertuiter..Yesss, memandangkan KD dilahirkan memang bijak dari azali, sekejap je dah mahir..Maaf lah ye, kkdg bile org x puji kita ni, sebagai pembakar semangat terpaksalah puji diri sendiri.

Sebenarnya bukan KD nak citer pasal kehebatan KD bertuiter. Tapi pasal org yg ade lam tuiter..Baru tadi KD belek2 timeline KD..Adelah satu minah ni, yang x puas ati dengan satu isu. Isu yang diketengahkan oleh seorang blogger. Pasal tudung. Die cakap lebih kurang macam ni “ ko sape nak tego2 org..ko tu baik sangat ke? Ko g cermin diri ko tu dulu”. Lebih kurang gitu la bunyiknya.. Beserta dengan kemarahan di hati beliau menyertakan skali link ke blog berkenaan. Umpama tindakan refleks, jari jemari KD yang sexy terus menangkap tetikus dan mengklik link tersebut. KD nak tau, truk sgt ka belog tu.
Baca punya baca...alamak..biase je kot. Nape lak minah tu nak emo lebey..Terase lettew.. Bagi KD penulisan blogger tu sangat seronok dan menghiburkan..Xde nak hina sape2 pon.

Di alam maya ni, memang ramai yang gagah bersuara. Lantang.Hebat..tapi kite tak tau kat luar dorg ni mcm mana. Mcm KD la, kat dalam ni kekadang terbabas gak. Tapi percayalah di luar KD seorang yang pemalu dan lembut tutur kata.

Tapi kekadang sronok gak tengok org maki2 kat dalm tuiter. Rasa terhibur lak kan..Tuiter nak tulis selang sesaat xpe, tapi kalu kat pesbuk bek jangan..Sangat annoying ok..Mesti ramai yg menghiddenkan ko nanti.kah3. Sikit2 nak tulis I luv u, I miss u, windunyeeerrr..Wujud ke x org yg di miss luv bagai..Entah2 xde, saje tak nak nampak die loser.
Silalah like page FB KD..Biaselah belog baru nak menapak. Lain la mcm korang, gah2 smuanya..

Babai

Tuesday, 13 December 2011

ReMajew mAk!n g4n4s

Assalammualaikum semua..Salam sejahtera..


Baru2 ni korang ade dengar citer tak pasal perbuatan khianat di alam maya. Korang dah tau kot..Pasal satu belog yang menghina dan mencaci KPOP tu..Klik SINI untuk mara ke blog tersebut. Tapi sblom korang yg sangat mengefan KPOP tu melenting adalah dimaklumkan bahawa belog ini adalah palsu..Haaaaa..yang ni la KD cakap khianat tu..Guna pic org lain, pastu buat citer macam2 yang mengundang amarah. Ape nak jadi la bebudak zaman sekarang ni. Kesian tau mangsa tersebut..Trauma die..kalu KD pon, mesti mcm tu jugak..Nape bliau trauma? Cuba anda2 smua baca komen2 yang ditulis.. Bahasa die, amatlah merentap jiwa.Jangan la jahat sangat, jahat lite2 mcm KD sudey.Guna lak bahasa rewmpit..cool la sangat kan.. Pastu siap taip perkataan kesat lagik.. *Eewwww, korunk...mcm ni la baru cool*

KD baru tau SUJU yg org slalu jerit2 tu rupanya Super Junior..eh btol ke?

Kalu KD cakap diorang bangang, nanti melenting plak. Tp bangang lak jugak kan, kalu nak komen jahat2 pon kena la bijak adik2 oiii..bukan la Abg KD ( chewahh, abg!!) nak ajar korang wat jahat. Tp korang post komen tu beserta link ke blog ataupun profile korang..Ko tu dah la bertudung bagai, nampak comel jek, tp komen ko, bertepuk tangan syaitonnirrajim.. Kalu setakat nak meluahkan pendapat yg berunsur ganas pakai la anon..ni tak, mmg bangang la..

Berbalik kepada isu ni tadi, kesian kepada mangsa, Amira Afiqah..Ape la jahat sgt org yg buat ko mcm tu dik. Tapi nasib baiklah beliau ada ankel yang sgt prihatin. Korang godek2 lah belok si ankel utk dapat info lebih lanjut.

Sebab utama peperangan tersebut cumalah KPOP..Iye rerakan sekelian, diulangi ye..KPOP..minat tu tak salah, tapi kalu dah fanatik sangat sampai macam ni, siap nak toreh2 muka bagai, mengundang bahaya tahu? KD pon ade gak member yang minat kpop ni.KPOPPERS katanya..sanggup tu turun KL nak tengok konsert. Tiket lak ratus2, bukan singgit dua ye. Xpe la kan, tu duit ko..Hebat sangat penangan KPOP ni..fikir2 balik, moral budak-budak remajew tu pon bertukar corak...Btol, mmg hebat sangat penangan KPOP ni, tgk la kat bawah ni..KAHKAHKAH

24/7..lawak la korang nih









ni lagi satu..GULA-GULA..hah?! btol ke nama grup ni? ataupon KD ditipu.
Fan2 24/7 and GULA-GULA jgn lah marah kat KD plak ye..Siyes KD mcm x leh trima je benda ni..Gelak lagi skali la..HAHAHAHA

Adios utk hari ini..babai.

Monday, 12 December 2011

KD sudah kembali...

Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera semuanya *bunyik cengkerik*. Tau la KD dah lame x hapdet belog..Memang lame sangat kan? Last adalah lapanbelasogos..Blom raya lagi..wakakaka. Bukan ape tau, mase tu tgh bizi amat sangat. Lama x bukak belog. Niat nak menulis tu ade, tapi selalu x kesampaian.

Terima kaseh la kpd sape2 yg ingat KD tu. Ade lebih kurang 15k email la jugak mintak hapdet belog, kat fesbuk lagi, tuiter, surat..perghhh. Memang letih la nak mereply.. Siyes, mmg KD amat bizi sampaikan x sempat nak mengapprove 3019 friend request kat FB. Maaf ye, KD menokok nambah citer ni supaya nampak lebih grand. Baru la rasa cam retis..Oh ya, tp ucapan terima kaseh tu btol la..mmg ade rakan2 blogger dan readers yang prihatin..*tgh terharu ni*. Lepas ni KD akan buat sehabis baik untuk menghapdet belog. Sebenarnya kan KD ade benda nak citer tadi, tp ttba lak ade meeting. Nak carut ke tanak carut ni? Carut je la #&##$%@#@!!!! pandai2 la korang translate kan sendiri ye..baik terjemahan korang baik la maksudnya, buruk interpretasi korang, buruk la jadinya..hahaha

Eh satu lagi, ade readers cakap belog kekumbang ni ade info berguna..wahhh..celah mana agaknye ye? Hmmm..terima kaseh lagi *terharu buat kali kedua*..ke korang saje nak kipas KD supaya boleh tumpang aura retis KD*ok, sembunyik bawah meja*.. nanti KD tulis lagi..kalau jadik KD nak tulis pasal keganasan budak remaja sekarang ni..bunyik mcm ilmiah je kan. Tunggu je la ek.



Babai

Thursday, 18 August 2011

Tempek Muka Dalam Buku




Lame x tenung lame2 belog ni. Sempat jenguk kejap2 je. Berabuk dah kat pintu depan tu.. Korang harrrraaaam nak tolong KD bersihkan. Hampagas sungguh.. Hahaha. KD sgt bizi la lately..Espeselli, minggu ni. Rase nak bako je opis ni. Kalau opis xde, mesti dpt emergency leave 2 3 ari.



Stret to de topik, KD baru je selesai menonton citer THE SOCIAL NETWORK. Yang pasal si Yahudi founder pesbuk. Ok2 KD tau, KD memang ketinggalan. Muvi ni kan last year kuar. Opismet KD la yg syorkan muvi ni, tapi bukan la si Saiful Bukhari tu yang rekemen. Orang lain. best gak citer nih. Dalam sibuk2 KD bekerja sempat gak donlod muvi ni utk santapan nafsu mata.


Bagi KD watak yang paling kesian lagi sadis adalah si Eduardo Saverin. Giler ah, dpt member mcm si Mark tuh. Tapi x tau la kan citer sebenar die mcm mane. Berdasarkan muvi tu, mmg x patut la Edurdo diperlakukan sedemikian rupa. Mau x ngamok kalu diperkotak katikkan sedemikian rupa. Ish3... Kejam ko Mark. Tapi nasib baek la hak si Eduardo ni dikembalikan semula.

Tapi memang sungguh cool kan cara bekerja kat pesbuk nih. Santai jek. nanti nak usulkan la kat bos buat konsep keje mcm pesbuk.

Kepada sape2 yg blom tgk citer nih silalah sedut secara haram di alam maya. Jangan biarkan diri korang ketinggalan lebih jauh dari KD. Eh korang ade x member baya2 korang yg xde pesbuk? KD ade kenal 2 3 org. Tetiber lak rase dorg tu mcm alien.

Wednesday, 17 August 2011

Sunday, 14 August 2011

KD Pun Hebat Macam Lee Chong Wei


Ohhh bersedih dan terkilan ini malam..Chong Wei kecundang lagi di tangan Lin Dan...KD tgk full match..x gi teraweh mlm ni sbb kurang sehat..uhuk2 <----ini batuk. Papepon tahniah kepada Datuk Lee Chong Wei..KD tau, Datuk dah usaha sungguh2 kan..Yang paling KD suke, mase Chong Wei membalas serangan Lin Dan celah kangkang tu..Fullamaaaaak~ mcm stail KD main dulu2..



Thursday, 11 August 2011

Kau sgt **** di mataku!!

Hai hai hai...

Selari dengan tajuk di atas, pastinya bukan cerita menyentuh hati ataupun menggeletek jiwa yang akan disampaikan. KD malas la sebenarnye nak menyampaikan kesah2 kurang menarik. tapi nak buat camne, kat cni je senang nak luahkan kegusaran yang melanda. Memekik terlolong dalam pesbuk teramatlah bukan KD.




Hari ni KD sgt byk keje dengan erti kata lain KD telah berjaya menjadi pekerja terampil dan memenuhi kehendak syarikat utk menjadi pekerja yang patut dicontohi. Hahaha.. Tgh bekerja dgn tekun sambel2 countdown nak pukul 5, walaupun tym tu baru je kol 2, sesusuk tubuh telah mengetuk bilik KD. Bliau itu merupakan rakan sejawat bos KD, orang besar la tu. Bliau lantas bertanya:

Beliau: Mane Saiful Bukhari? Kol2 x angkat!

Saiful Bukhari *bukan nama sebenar* merupakan rakan sekerja KD yang berada di bilik sebelah. lalu KD pun menjawab dengan sopan sekali

KD yang sopan: Pergi berak agaknye..

Beliau: OK..hmmm~ berak batu la tu..Mcm ni je la, nanti bile die dah siap urusan duniawi beliau, suruh mamat tu jumpe ai. Ai ade urusan dgn die, geram btol tgk die tuh. Naseb bek ni bulan pose..

KD yang sopan: Woraieeet..pesanan diterima dan akan disampaikan dengan segera

maka berlalu la bliau..

Saiful Bukhari datang dengan muka yang layak diangkatkan jari tengah.

KD yang sopan: Saiful Bukhari, tadi bliau ade cari kau, die soh kau g bilek die. sangap katanye....

Saiful Bukhari: oke2 *sambil mengangguk*

Pastu KD x polo ap plak die g jumpe ke x bliau itu.

Ni dah dekat pukul 5 dah ni, berkobar2 dah hati nak pecut kuar opis. Sebelah kaki dah kat pintu bilek. Tetiber bliau dtg ke bilik Saiful Bukhari.

Bliau: Nape x jumpe ai dalam bilik? Lame tahu ai tunggu. Kan ai ade pesan dengan KD yang sopan tadi.

KD curik2 dengar sbb pintu Saiful Bukhari x tutup, bolehlah pasang telinga.

Saiful Bukhari: Eh ye ke? xde pon u..

HAH!!!! Yang ni KD amat x berkenan. Memang menyakitkan hati je ni. Tau tak, perbuatan Saiful Bukhari ni, akan menyebabkan insan x bersalah menjadi mangsa. Dalam kesah ni, mangsa tersebut adalah KD yang sopan, kerana KD yang telah diamanahkan utk menyampaikan pesanan.

Tapi nak buat camne, mmg mcm tu perangai Saiful Bukhari ni. Akak2 kat opis ni selalu kene. Biasanya kalau ade org kol, dan si Saiful Bukhari ni xde, akak2 ni yang tolong amik pesanan. Pesanan yang biasa adelah meminta si Saiful Bukhari ni kol balek. Harrrraaaaaam, xde nye die kol balek. Last2 sape yang kene? Akak tu jugak sbb dikatakan x menyampaikan pesanan. Kesian woooo. Selalu dengar staf2 dok kutuk2 si Saiful Bukhari tu. KD x ambek kesah sgt la, dgr2 gitu je.. Seronok jugak dgr org ngumpat2, kutuk2 neh.

OK setop sekarang. X baek bercerita perkara2 buruk mcm ni. Nak2 lagi skrg bulan puasa, bukan bulan puasa pun jgn plak diamalkan. ekekeke...harap sama2 la kite amik iktibar, jgn suke menyusahkan orang laen sebab kemalasan kite...AKU MENYAMPAH DENGAN KO SAIFUL BUKHARI!!!!!!


#pies: Dialog diolah ikut sedap hati amarah

Sunday, 7 August 2011

Jurubelog Bertuah #1



Hari ini hari ahad..

Yiehaaaa~ Assalammualaikum and selamat berhari ahad smua..

Bosan plak hari ahad ni, x taw nak wat ape. Nak makan, puasa. Nak kuar x tau nak buat ape jugak. Biase kalu kuar, mesti g mkn2..Duduk umah tgk tv je memanjang. Sgt x produktif! Nak hapdet belog lak cam xde citer best.

DAN!! jeng..jeng..jeng...

Dengan tetiber dan tidak semena-mena, KD terasa diri ini amat bijak bila terfikir utk buat entry spontan. Nak tau KD buat mcm mana, KD pegi shoutbox belog KD, view all messages, KD tutup mata, cube klik link blogger2 yg dtg melawat. Jenuh jugak nak mengelik. Asek x kene je. Dan finally, setelah berpeluh2 ketiak mengelik pengunjung yang bertuah adalah:





Syurita ni memang selalu melawat belog KD. Beliau banyak menulis cerita2 yang byk pengajaran dan menginsafkan. Kata2 serta ayat, molek je tersusun sama macam belog KD. Kalau korang nak tau lbh lanjut silelah melawat belog beliau ye.

Tengok atas tu, Jurubelog Bertuah #1...maksudnye pas ni ade chance la turn korang plak kalau korang bertuah.hehehe


Friday, 5 August 2011

Suka Duka Bersama Kawan




Arghhh. nikmatnye bile dapat online

Assalammualaikum wbt...

Ari ni KD nak bercerita pasal kawan. Ini kesah benar Encik KD yang anonimus. Mesti korang smua awal2 dah rasa meluat kan? Ye la, ttber lak KD nak citer hal peribadi dan bukak pekung di dada bidang sendiri kan? Eh, sekati aku la, belog aku, ko dulik ape?*oke, part emo tu lakonan semata2*

Terangkan definisi kawan/sahabat? (10m)

Amaran: Entry ni mmg panjang berjela
Ehehe..mcm ni la, bg KD berkawan ni simple, pegi kuar sesama, p main2, gelak2, xde main kutuk2 dari blakang, wat jahat sesama, tolong kalau termampu n bukan blah bile ade problem. Senang kan? Yang paling byk KD nampak adelah kutuk member dr blakang. Bek ko kutuk depan2 je, tp jgn la sampai menghina tahap kaw2..guraw2 manjew gittew (mencik taw, terremajew lagik)..

*********************

Tapi lain orang lain la pendapat kan, ini dari kaca mata KD. Kalu korang nak tengok jawapan yang skema boleh je tanye Incek Gugel. Beliau kan makhluk serba tau. Perkataan ape paling banyak disearch di dunia melalui internet? *lari topik sebentar*

Untuk memudahkan pemahaman telenovela ni, KD akan bercerita secara kronologi. Skip jaman tadika, sebab KD x g tadika. Org bijak harus lompat terus ke darjah satu. Hahaha.. Segala2nya bermula semasa di darjah satu, KD ni jenis pemalu dan sopan santun. Berbekalkan semagat kental, KD dapat mengumpulkan beberapa rakan yang boleh membentuk Power Rangers ketika itu, di mana dalam kumpulan KD ada 3 lelaki dan 2 perempuan. Padahal sebelom masuk darjah satu pun kitorang dah kenal, satu kampung. Hahaha, kitorang memang rapat. Buat baik sesama, buat jahat pun sesama. Perkara paling jahat yang kitorang penah buat mase kecik adalah melakukan pembakaran hutan tidak jauh dari sekolah..hahaha..hebat x hebat, jenayah yang kitorang buat. Tak pasal2, ade sorang mamat x betol yg dituduh membuat pembakaran terbuka..kecoh ooo, mane taknye, kabel elektrik putus dibaham dek api yang marak. Cuak giler kot tym tu, tp kitorang kan Power Rangers..Haruslah berlagak cool. Aktiviti berkawan memang tiada masalah besar mase skolah rendah, skrg ni pon kitorang maseh lagik jd Power Rangers, walaupun x sekuat dulu..hu3



Sekolah menengah, KD masuk skolah asrama penuh, memang kene duduk asrama, walaupun rumah ko 12 inci je dari skolah. Mase ni mmg ssh sket la kan nak carik kawan, masing2 x kenal satu sama laen. tapi akhirnya berjaya membentuk satu kumpulan berlima juga, tp smua lelaki..Tp kumpulan ni x kukuh mane, slalu je dilanda badai, amat goyah . Macam2 pe'el ade. Walaupun kitorang nampak agak rapat, tp selalu tercetus konflik kat dlm tu. Ade yang mudah terasa, ade yang mudah merajuk..bhai, ko tu jantan, burok sgt rupa paras ko kalu majuk. Hahaha..Memang kitorang selalu berselisih faham, tp x lame, pahtu oke balek. Ade sorang dalam group ni yang laser amat. Sakit ati ooo, kalu die sindir, amat pedas..Bedesing rase telinga yang mendengar kata sindiran tersebut waalaupun sindiran tu bukan ditujukan kepada kita..Gayah, joyah, senah, korang jgn igt lelaki ni x reti nak menyindir dengan kejam. Member KD tersebut menjadi bukti.Hubungan kitorang boleh dikatakan mempunyai kitaran yang sama sepanjang 5 tahun sekolah menengah, dan bertambah baik bile dah masuk upper form. Ye la smua dah besa2, dah berbulu dah pon, x kan nak bawak perangai bebudak lagi.

Dipendekkan crita, kitorang abes matriks, dpt la masuk U. Kisah sebenar2nye bermula di sini.. Hahaha, punye lah panjang intro. Kitorang semua dapat U yang berlainan. Nak jumpe tu pon agak susah la kan. Ade la satu mase ni, mase nak cuti sem, gigih la KD ni nak pegi jumpe 2 orang member KD. Kitorang mmg plan la nak jumpe, tanak balik kampung sebab dah lupe daratan *erk*. Mula-mula KD pegi jumpe yang sorang dulu, plan kemudian bergerak plak jumpe yang sorang lagi. Untuk senangkan crita, member yang 1st KD jumpe tu memegang watak A, manakala yang sorang lagi watak B. A ni tinggal kat hostel, kire KD ni menyeludup masuk la masuk kampus die. Siap pakai matriks card member die lagi. Die p jemput KD. Dgn si A ni KD x berapa rapat sgt. Tapi si A dan B ni memang rapat, sbb depa ni sekelas mase skolah dulu. Dalam geng2 KD ni, dari skolah dulu mmg nampak mcm ade 2 kumpulan kecik. KD, A dan B memang dah start cuti sem, tapi si B ni ade kursus ape ntah, tu yang lambat sikit. So KD dgn A lepak la dulu sehari dua kat kampus die, pastu kitorang g umah mak cik die, lepak ngan mak cik die plak. Satu mlm kitorang kat situ, sbb KD bgtau A, KD segan. Mak cik die tu x kawen lagi, takut mak cik A tu terliur tgk KD..nanti x pasal2....

Kebetulan keesokan harinya, si B ni pon dah abis kursus. Kitorang pun berangkut beg la pergi ke rumah si B. Si B ni menyewa kat luar. Senang sket nak angkut awek masuk..hehehe *eh, tu jgn amek serius ok, hanya penambah perisa semata-mata* Nak pegi situ, no hal, sbb si A ni dah penah pegi. Kitorang dtg agak awal la jugak. Si B x balek pon lagi. KD pon kol la die guna enset skrin kaler yang pemes tym tu, 3100. B ckp, jap g die sampai. Wah, hati dah berbunga2 dah ni..

Tiba mase ketibaan B...Aik masam je muka, x senyum, x tanye kabo, hape pon tarak. Die bukak pintu, KD dan A membontoti je la. Oh kawan, bukan ini yang ku harapkan reaksimu bila bertemu dgnku (chewaaah, ayat x leh blah). KD dah rase x sedap ati, ape salahku, ape dosaku, buruk sgtkah wajah kacak KD ni di matanya? Dengan si A die ok je, dengan KD je layanan agak dingin. Sape x terasa wei. Tp KD buat diam je la, malas nak gadoh2, masing2 dah berbulu lebat nak mampos. Lagipun KD ni kat tempat orang, orang dagang. Ahaks..Bebrapa hari KD rase lama sgt. Kalu kitorang jenjalan ke, mesti dorang berdua jalan sesama, KD dibiarkan tanpa hala tuju... arghhhh, sedih amat sekali~ KD x sangka KD akan diperlakukan sedemikian kejamnya. Rasa terasing sgt *lagu terasing nyanyian semula oleh KRU sebagai muzik latar* 


2 3 hari pastu, KD beli tiket flight, g balek kampung. Mase nak balek tu A dgn B ade kat umah, sekejam mana pun bliau, bliau tetap menghantar KD ke muka pintu bile taxi sampai..Salam2 sambil babai2, KD pun blah dgn hati yang masih terguris. Mase jaman KD tu, xde lagi FB, yang pemesnye, friendster la..Kan friendster ni ade belog skali kan, bile dah sampai rumah, KD bukak la friendster, bace update2 dr member. Tetiba, mata KD tertancap pada satu belog update oleh si B yang mana isinya menjurus ke arah KD. Member2 lain mmg x tau la sape watak utama dalam belog ittew. Depa seronok la kan bace caci maki, cerca, sumpah seranah dlm tu. Baru la KD tau kenapa die bermasam muka dgn KD. Die ckp, "bodoh btl la sorang mamat nih, aku letih2 ni die plak dtg menyibuk kat cni". Tu antara yang KD igt, yang lain byk lg. Berderau rasa darah KD bace isi kandungan penulisan hebat si B. Semenjak dari tu, KD dah xde berhubung dgn die dah. Jangan la tulis mcm tu skali. Geram beb, walaupun KD ambik hati, tp kejap je la..Yang lepas tu biarlah lepas. Yang jdk mangsa bukan KD sorang je, ade lagi sorang member KD yang kena. Biarlah, orang tanak kawan ngan kite *pasrah* Sampai sekarang ni, die xde tegur KD, add dalam pesbuk pon xde, sbb die tau KD ade bace ape yang die tulis tu. Ade member KD ni yg sound kat die, nape die tulis mcm tu...Kalau die dah sedar slh die pon, kompom malu kot..KD plak malas la nak terhegeh2..Tp KD ade gak menghapdet ttg die melalui kengkawan, KD dpt tau  die dah kurus, trus KD tgk sendiri melalui profile pic FB die. Wah sgt kurus! memang nampak sgt lain. Tp KD rasa die berperangai mcm tu mmg bersebab, satunya mmg bliau letih kot, pastu bliau ni anak tunggal, mmg manja la dan jenis ckp lepas je tanpa pikir akibat yang bakal menyusul. Kalau die ade bace belog KD ni, KD nak gtau die, KD dah lame maafkan die (ayat drama sgt).

KD tanak la letakkan 100% salah kat die sorang, KD pon salah gak. Kalu KD tak ambik ati sgt, mesti x jadik pape..Tp ye la, manusia kan, ade hati dan perasaan, ade perasaan marah dan suka..ececece
Korang plak ade kesah yang same ataupun seakan2 same x?

Wednesday, 3 August 2011

Rabu Tanpa Kata #4

Tinggal beberapa minit je lagi nak kol 12 tgh mlm yang menandakan rabu mahu melepaskan baton kepada khamis. Sempat lagi ni nak buat 'rabu yang diam'..Ni smua, brokben selekom punye pasal. Satu hari ni wat problem..Ok, carut sket2 je, x leh byk sgt..Ok enjoy hidangan khas lewat malam KD =)

Monday, 1 August 2011

Selamat Berpuasa



Bismillahirrahmanirrahim

Assalammualaikumwaramatullahiwabarakatuh

Dengan ini, saya sebagai penyimpan username dan password belog ini, ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada semua pembaca belog khasnya dan seluruh umat Islam amnya.

Sekian, wabillahitaufik walhidayah

Assalammualaikumwaramatullahiwabarakatuh.

Sunday, 31 July 2011

N3 Melekat Melekit: Khas Untuk Mata Duitan

Salam semua, ari ni buat julung-julung kalinya, KD nak buat entry melekat. Bukan ape, seblom2 ni KD tak tau nak lekat ape. Kebetulan ade sorang rakan maya (maya tu bukan nama org ok merangkap pemilik banner kat atas tu) dan juga merupakan antara follower terawal KD mintak KD buat entry melekat dan melekit untuk bliau. KD no hal. Tolong menolong kan amalan mulia. KD x reti nak buat ayat cantek2, so KD soh die buat sendiri, KD kopipes jek, tambah link…Tadaaaa dah siap. Korang2 di luar sana mahupun di dalam atau di mana2 sahaja, kalu ade nak iklan kan bisnes ke, hape ke, yg ade banner kecik2 tu bole je nak letak dalam belog x pemes KD nih. Tak yah baya pon, tapi kalu nak tolong baya brokben KD pon KD terima je dgn malu2..Heheheh..Eh terlebih sudah, sila la bace adegan seterusnya. Walopun entry ni melekat, jgn plak lupe cekidaut latest entry KD ye..Enjoice~

"Sekiranya anda ingin mendapatkan pendapatan tambahan (atau melebihi gaji bulanan anda), di sini ada satu formula yang dibongkarkan! Formula inilah yang melahirkan ramai JUTAWAN internet. Pendapatan sehingga RM5000 sebulan dan ada yang telah berjaya memperolehi sehingga RM2000 dalam seminggu. Modal adalah sangat rendah jika dibandingkan dengan keuntungan yang bakal dinikmati. Ahli akan dibayar setiap minggu dan tidak perlu menunggu gaji di hujung bulan! Daftarlah untuk info PERCUMA. Sesiapa sahaja, boleh melakukannya. Tidak kiralah anda pelajar, surirumah, penjawat awam mahupun swasta. Yang penting ada kemahuan dan usaha.

Saya merupakan seorang eksekutif di sebuah syarikat swasta, dan baru beberapa bulan menyertai program ini, dan Alhamdulillah sudah menampakkan hasil. Modal dapat balik dalam beberapa hari sahaja.  Seterusnya ambil untung sajalah. Dengan hanya ada komputer dan internet saya mampu dapat wang tambahan. Tak perlu jumpa sape2. Saya menyertai program ini bukanlah saya terdesak untuk mendapatkan wang, cuma kerana minat dalam perniagaan. Bayar PTPTN tetiap bulan pakai duit ni la. Duit gaji untuk simpanan dan belanja harian. Mesti korang semua akan fikir benda ni mustahil (saya pun macam tu juga mula-mula), ye la, macam mana duit masuk kalau tak perlu berkomunikasi dengan sape-sape…Tu la kelebihan program ni. Saya sendiri pun buat kalau ade kelapangan je, saya lebih mengutamakan tuntutan kerja saya. Jangan risau ni bukan skim cepat kaya , pelaburan wang internet, Multilevel Marketing (MLM), pelaburan mata wang asing dan pelbagai lagi scam internet. Perniagaan ini adalah HALAL dan mematuhi hukum syarak dan ianya syarikat berdaftar.
Sekian, sama-samalah kita menambah baikkan kehidupan kita. Orang yang berjaya sentiasa memulakan langkah yang pertama. Rebutlah peluang ini! Daftar secara PERCUMA. [KLIK SINI] untuk mendapatkan info."


Sujairi KJ Enterprise (002046530-W)

Ape lagi, silalah memberi respon. Sempat lagi nak kaya before raya nih.. Kalau korang kaya, jgn lupe hulur2 sikit kat KD, acc nuff KD ade seratusempatpuluhsen je..huhuhu

Friday, 29 July 2011

Orang Puteh memang KINKY!!


Ari ni KD nak share sikit betapa peliknya bahasa English. Tapi mungkin sebab kite dah biase dengar dan ade yg menggunakan English ni sbg bahasa pertuturan di rumah, pejabat, toilet, pesbuk, tuiter dan sebagainya, menyebabkan kite kurang perasan kepelikannye. Pelik bg KD sbb KD ni org kampung yang jarang gune English, lidah yg slalu mkn belacan katanye (walaupun MUET KD band 6- terriak di hari Jumaat*istighfar*). Kat opis blakang kire la, KD ni keje kat multi-racial campany, org India ade, org puteh ade, negro pon ade. Tak kan nak balun bahasa Melayu kot. Terpinga2 dorang tu kalu KD bantai gak ckp melayu..hahaha

KD mulakan dengan kotak. Omputehnye box kan? kalu banyak jdk boxes.
Tp kalu ox jdk oxen, bukan oxes.

Seko angsa adalah goose, tp kalu banyak kite panggil geese
tp nape kalu moose kite x panggel meese

Mouse adalah seekor tikus, mice plak adalah berekor-ekor tikus
Tuko plak kalu house..sebijik rumah panggil house, kalu banyak houses, berdasarkan teori tikus di atas, bukankah sepatutnye rumah yg banyak dipanggil  hice..hehehe

Plural utk man adalah men, tapi nape plural tuk pan org x panggel pen?

Kalu gigi sebijik..bahase omputeh panggil tooth kan, kalu gigi banyak2 adalah teeth
Kalu booth, jdk beeth kah? oh tidak~

Sexceli, banyak lagi, ni sbg contoh jek..mungkin entry ni seswai tuk org2 kampung mcm KD je kot...Korang org2 bando mane nak kawan ngan org kampong cam KD ni. Korang spiking, KD ckp melayu, dah la pelat lak tu..hehehe

Satu lagi KD nak pesan ni, dalam menempuh kehidupan mendatang yang penuh ranjau, onak dan duri amatlah penting Inglish edukesyen..Jgn abaikan ye adek2 dan jgn dilupe jugak bahase ibunda kite~ 



KD tau la bahasa lam belog KD ni tunggang langgang, bukan ape sbb nenek KD belah ayah orang sepanyol, atok KD belah mak orang pilipin..hahaha

Terima kasih banyak2 @ Tengkius

Thursday, 28 July 2011

Laser!! Kalau mulut yang laser, cabai jerrr~

[Siri entry pendek]



Apek mmg hebat..Tapi td mcm ade je cahaya hijau merayap-rayap kat golkiper Singapore..pecer ni? Jgn la gitu..*sambung tgk bola balek*

Wednesday, 27 July 2011

Monday, 25 July 2011

Kalau dah KERAS...



Assalammualaikum dan hai hai hai sekelian alam. Ni..KD nak habaq mai kat hangpa smua pasai dot dot dot..Die punye keras bebenor...Amboi cik kiah, cik senah cepat je ko kan. Nak bawak mulut la tu. Telinga dah mencapang, bibir dah terjuih... Mcm Kak Limah dah KD tengok. KD bukan nak mengaibkan sesape, cuma nak berkongsi je. KD yakin kat mana2 pon ade bende ni terjadik..Cuma mungkin cara je la berlainan. Matlamat sama, kaedah berlainan (eg: cowgirl,wheelbarrow etc)..

Ni kesah lam opis KD. KD pon lambat tau sebenanye, ade terbau dan terhidu gosip2 yg melanda, tp KD malas la nak campoq. Kesahnye bermula di pantry. Owh, kinky sungguh... Wei2, jgn la fikir jauh sgt. Semuanya kerana sepinggan kecil sambal belacan. Ye betul, ini semua belacan yang menjadi punca. Penangan belacan sekuat baunya.

Strettodepoin, wanita2 lam opis KD bermasam muka kerana sepinggan belacan. Wadefish?! Agak2 la kan, takkan berebut sampai tarik2 rambut kot sbb belacan tinggal seketol je kat melesia nih. Banyak lagi wei belacan, stakat ni tv3 blom melaporkan belacan dah pupus. Hahaha..Sexceli, mcm ni kesahnye, pada suatu pagi dekat2 tgh hari, ade 2 org wanita dalam lingkungan usia lewat 20-an pergi ke pantry utk menyelesaikan nafsu yang melanda. Sedang enak mereka menjamu selera;

Wanita A: Wah2, ade ulam la..Pucuk dicita ulam mendatang.
Wanita B: Benar katamu wahai wanita A. Apakata kalau kita merasa sepinggan dua ulam-ulaman ini. *sambil wanita B cuba merentap rakus tudung saji*

Wanita A: Setop wanita B!! *sambil wanita A menyekeh kepala wanita B*
Wanita B: Kenapa kau tahan aku, bukankah apa yang ada di pantry ini, boleh dimakan. Orang memberi kita merasa! Apa kau gila, membiarkan makanan seenak ini begitu sahaja?

Wanita A: Iya, mmg boleh dimakan, tapi yang ini tidak boleh. Apa kau sudah lupa? Perjanjian yg kita lakukan hari itu?
Wanita B: Perjanjian apa ya? Masakan aku lupa, aku tidak pernah missed makan ubat yg doktor bagi itu. Penyakit gila ku sudah kembali kah?


Sebenarnya, ade peraturan di pantry opis KD. KD sendiri pon tak tau, dan KD mcm yakin, staff2 lelaki lain pon x tau. Lagipun kitorg jarang lepak pantry. Ade kat opis pon skali skala je. Peraturan tersebut adalah berbunyi: 'makanan yang berada di tengah-tengah meja adalah boleh dimakan sesiapa sahaja'. Denga erti kata lain, mana2 makanan yang berada di bahagian tepi adalah hak milik persendirian. Nak dijadikan crita, sambal tu ade kat tepi. So, 2 wanita tersebut memutuskan sambal serta ulam itu tidak boleh dijamah biarpun nafsu di ambang kemuncak.

Jam sudah mahu pukul 5, tiba2 seorang wanita yang berada di usia awal 30-an menjengulkan kepalanya dari dalam pantry.

Wanita C: Eh wanita A dan wanita B. Kenapa tidak dimakan ulam-ulaman bersama sambal belacan itu? Enak tahu?
Wanita A: Eh, mereka itu kan berada di tepi meja, jadinya kami tidak menyentuh makanan tersebut. Cuma kamu belek perjanjian nombor dua, fasal 3 kurungan 4.

Wanita C terdiam tanpa berkata apa2. Mungkin hatinya terluka lantaran kata2 wanita A. Sungguh mudah terguris hati wanita. Disebabkan itulah terbentuknya 2 puak dalam opis KD. Mcm lawak plak kalau ingat2 balik. Depan2 dorang mcm ok je. Cool habis la. Tp kat blakang men kutuk2. Mcm ni la baru btol2 talam. TALAM 2 MUKA.

Yang makin bestnya, ade satu lagi watak tambahan yang memainkan peranan penting. Watak batu api. Bliau ni suke menjaja crita dan menghangatkan suasana. Jenis yang ni talam bermuka-muka. Die jenis pompuan yang suke mencebik muke. Kalau die bercerita dalam meneruskan misinya, herot sana sini muka bliau.hahaha..


Staf2 lelaki adalah pemerhati yang setia seperti tengok match bola tanpa bersorak. Malas nak layan sangat pe'el  wanita2 lam opis nih. Lama2 karang berenti la tu. Tapi kalu ade  adegan mengamuk mcm best jugak kan. Siap tarik-tarik rambut lagik. Mengeluarkan kata2 kesat berbaur lucah. Mesti seronok tengok. Kalau ade popkon n kokakola lagi seronok tengok. Tp mcm x kan jadik jek, sbb depa ni talam 2 muka dan berhati KERAS mcm batu.

Haaaa, lagi satu dorg menjadikan fesbuk sebagai medium peperangan secara halus. Sindir menyindir kat dalam tu..Lawak la, mcm bebudak. Si batu api tu plak, tukang like status fesbuk tu. Hahaha

Korang ade x pengalaman mcm ni? KD pestym la jumpa. Kalu ade pon gadoh secara kecil-kecilan je. Dan muka pon xde bertukar jadik talam. Smua tunjuk perangai sebenar. Terasa cam sinetron plak.hehehe..Nak tegur pon x tau mcm mane, KD ni kan mudew remajew, apew plak katew mokcik2 tu nanti. Takpe2, skurang2nye ade gak hiburan bile masok opis. *peace yo*

Friday, 22 July 2011

Takmo Anak Ikan



Assalammualaikum dan selamat sejahtera smua...
Sape bela anak ikan ni? Artis mane?! Datuk ke?..budak mane? Sepul ke name die?

Ala~ ni ikan betol la..bukan 'ikan' yg lagi satu tu. Mcm ni kesahnye, esok pas keje KD nak g mancing. Ye rakan-rakan smua, nasib KD memang malang sebab keje ari sabtu. Nasib baik setengah hari je.

Besar harapan KD untuk dpt ikan mcm ni



Kecik sikit pon tak kesah la..Mcm ni pun orait jugak


Kalau ade esok, KD snap2 la..Nak konsentret tengok Kilauan Emas yg jauh lebih BEST dari AF tu. Hahaha

 Terima kaseh kepada encik gugel sbb bg pinjam pics

Kumbang Desa Dan Fan Page

Hua3..KD dah ade fanpage!! Kecoh je kan~  Eksaited sbb baru je buat, padahal org len lame dah buat. Ape punye ketinggalan la KD ni kan. Xpe2 yang penting KD happy *guling-guling* .Jum reramai like page KD.

Thursday, 21 July 2011

Kemalangan Ngeri

Hari ini KD nak wat entry serius berbaur sayu dan menyentuh perasaan. Benda ni KD terfikir mase KD tgh drive nak balik umah, pas keje. Korang jgn jeles, KD dah pasang lagu raya lam kete. Hahaha..Puasa pun x lagi.

Semalam KD kan ade letak pic anjeng n kuceng. Yg kuceng tu terover tu. Korang slalu tengok tak 2 jenis haiwan ni berpeleseran kat mana2? Tepi2 jalan, kat kwsn perumahan. Kebanyakannye yg jenis gelandangan..ceh, dah mcm berita tv3 plak rasanye. Maksud KD, jenis yang x bertuan dan dibiarkan hidup berdikari di dunia yang penuh cabaran dan pancaroba ini. KD x tau la tempat korang, Maybe majlis berkuasa tempatan KD je kot yang x kesah gejala ni menular kat area KD. Kesian gak tgk haiwan2 ni, memang kurang kasih sayang. Dah la kurus, kotor plak tu.


Ape yg KD nak citer sebenarnye adalah, pasal haiwan2 ni yang slalu menjadi mangsa langgar lari. Selalu KD nampak ade je bangkai2 beliau2 ni kat tepi jalan. KD pernah terserempak dgn 2 kejadian langgar lari nih. dua2 mangsa adalah kucing. satu kejadian mase KD tgh drive, kete depan KD yg jdk penjenyahnye, skali lagi mase KD tgh lepak minum kat warung tepi jalan. Terlompat terguling kucing tu, x lame pastu mati. Entah ler, tak tau nak salahkan sape. Dua2 pihak boleh disalahkan mengikut terma dan syarat. Kekadang si tukang langgar salah. Contohnya, bila haiwan ni melintas, mase lampu utk menyeberang jalan tu kaler ijau, yg driver kete tu p jalan je pecer? Tak ke haiwan tak bersalah tu dah menambahkan statistik korban jalan raya.. OK tu iklan je. Tak tahan plak KD serius sgt. Kesalahan manusia plg utama adalah lalai. Memandu sgt laju. Dah la laju, siap betelepon ngan skandal lagi. Tak ke hilang tumpuan mase sbb geli2 dlm tepon tu. Lagi satu kan, kalu x laju, kalau ade nampak mane2 haiwan yg cuba utk melintas jalan tanpa tengok kiri kanan tu, hon je la..Bagi dorang ni tau, diorang telah membahayakan nyawa sendiri. Kesalahan menatang2 ni plak adalah menjadikan jalan2 raya sebagai tempat berhibur. Kat situ la nak romen2, main kejar2. Kan bahaya tu. Tapi kekadang, driver2 ni plak yang eksiden sebab nak mengelak melanggar haiwan2 tersebut.


Selain dari anjing dan kucing, terdapat juga haiwan lain yang menjadi mangsa di jalan raya. Contohnya kura-kura, burung2 dan ular. Setakat ini, golongan ikan berjaya mempertahankan rekod tiada kemalangan langgar lari di jalan raya.

Tapi pernah x korang terfikir, dan tau sape insan berhati mulia yang tolong membuang atau menanam bangkai2 haiwan yang kemalangan ni. Selalu kan, KD tengok, kalau mase turun keje tu ade berlaku kemalangan kat tgh2 jalan raya, tp petang tu dah xde. Mesti ade org yang tolong bersihkan. Tp ade jugak yg KD tengok bangkai haiwan tu terbiar je, sampai hancur dilenyek tayar2 kejam di atas jalan raya.

"Memandulah dengan berhati-hati"

Wednesday, 20 July 2011

Rabu Tanpa Kata #2


Kekucing mmg suke wat aksi2 dramatik kan..kuat drama sungguh..hehehe

Tuesday, 19 July 2011

2 bijik tu kalau gosok memang merah!


Petang-petang ni KD yakin sangat korang dah mengantuk tahap bila-disorongkan-bantal-korang-mintak-tilam pulak kan? Xpe, KD paham..Waktu petang mmg ramai2 pakat gosok mata utk hilangkan mengantuk.Terutama sekali org2 yg dah keje n student yg ade kelas or kuliah. Yang berkeyakinan tinggi plak bantai tdo je..hahaha.  Merah menyala mata tu kekadang. Ade yg muke pon dah mcm muke penagih..Oh maaf ye penagih2 di luar sana. KD mmg sengaja, KD nak gtau, berenti la menagih dadah..Tak baik tuk kesihatan.Sungguh x tipu. Eh melalut plak..


Jum bace ni, harap2 mata korang tu segar balek. dah mcm zombie dah tu..ni bahasa omputeh ye..bukan tagalog mahupun hindi.

It takes 7 seconds for food to pass from mouth to stomach.
A human hair can hold 3kg.
The length of a penis is 3 x the length of the thumb.
The femur is as hard as concrete.
A woman's heart beats faster then a man's.
Women blink 2 x as much as men.
We use 300 muscles just to keep our balance when we stand.
A woman has read this entire post.
The man is still looking at his thumb.

Udah2 la tu bang...Balik umah karang p la sukat lagik..ekekeke

Sunday, 17 July 2011

Dia Janda Muda

Di suatu kawasan pedalaman di Texas, seorang penternak yang mempunyai ladang ternak yang luas dan berjaya telah meninggal dunia. Dia meninggalkan seorang balu yang masih muda dan cantik, namanya Jamilah Hj Abu Bakar. Eh, nama melayu tu? Memang pun...Jamilah ni lahir kat Kluang...oooo org Johor rupanye.. Tapi tak pakai dah nama Jamilah bile dah pindah ke Texas ikut suami (Jamilah ni ahli Persatuan Isteri Taat). Nama beliau trus tukar jadik Jamie Elle.

Jamie Elle membuat keputusan tanpa berfikir panjang untuk meneruskan kerjaya suaminya dengan mengambil alih ladang ternakan tersebut, tetapi dia tidak mempunyai kemahiran yang cukup untuk mengendalikan ladangnya. Jadi dia pun membuat keputusan untuk mengiklankan di dalam akhbar, internet dan papan2 notis untuk mencari seorang pembantu yang akan mengerjakan ladang ternaknya dengan menawarkan gaji dan sebuah bilik di rumahnya sebagai tempat kediaman memandangkan ladang yang dimaksudkan hanya berada di belakang rumahnya.

Selang beberapa hari kemudian ada dua orang pemuda yang memohon pekerjaan tersebut. Seorang lelaki gay, dan seorang kaki mabuk.Memandangkan tiada sesiapa lagi yang memohon jawatan tersebut selain dari dua orang pemuda tadi, Jamie Elle terpaksa memilih salah seorang dari mereka. Nampak sangat cara pengiklanan yang dilakukan oleh Jamie Elle kurang berkesan.

Setelah menimbangkan semasak-masaknya, Jamie Elle memilih si gay, bernama Ashton Samuel untuk bekerja dengannya, dengan anggapan bahawa dia berasa lebih selamat tinggal bersama seorang gay daripada tinggal dengan seorang pemabuk.

Minggu demi minggu berlalu. Ashton Smauel telah melakukan tugasnya dengan penuh tekun dan rajin. Beliau sgt seksi, dengan badan berketak-ketak, tinggi dan macho memang bisa mearik perhatian wanita dan lelaki. Bila balek je dr ladang, dgn badan berpeluh-peluh memang benar2 memgusik hati wanita Jamie Elle. Ashton Samuel kerap kali menghabiskan waktunya sehingga malam untuk membuat kerja-kerja di ladang ternakan. 

Ladangnya menjadi semakin berjaya dan ternakan semakin banyak membiak dan sihat-sihat belaka. Gembiralah si Jamie Elle ni tadi… kerana ingin menghargai kerajinan si Ashton Samuel ni, Jamie Elle pun berkata kepada Ashton Samuel dengan nada menggoda, agak miang juga si Jamie Elle ni, “Wahai Ashton Samuel, kau telah melakukan kerja dengan baik dan ladang ternakan pun kulihat semakin bagus, kau sepatutnya ambil cuti pergi ke pekan berjalan-jalan untuk melegakan tekanan kerja…” Gembiralah Ashton Samuel, dan pada suatu malam minggu, dia pun pergi ke pekan.

Sampailah ke tengah malam, Ashton Samuel tak juga  pulang-pulang ke rumah. Pukul 1 tak pulang, pukul 2 tak pulang. Pukul 2.30 pagi barulah Ashton Samuel pulang ke rumah. Sampai ke rumah, didapati Jamie Elle sedang menunggunya sambil duduk di sofa berhampiran unggun api. Cahaya samar-samar itu membuatkan Jamie Elle nampak lebih seksi dan mengghairahkan.

Jangan tengok lama2 dan jgn terlalu pikirkan sgt gambo ni

“Buka butang bajuku dan tanggalkannya.” Kata Jamie.

Ashton Samuel dengan tangan yang terketar-ketar dengan perasaan yang terkejut,melakukan apa yang diarahkan.

“Sekarang, buka kasut but ku.”

Ashton Samuel buat, perlahan sekali.

“Buka, stokin ku..”

Dia buat juga.

“Sekarang, buka skirt ku.”

Dia buat juga.

“Sekarang buka coliku.”

Dengan tangan yang menggigil, dia buat apa yang disuruh.

“Sekarang….buka seluar dalamku…”

Dengan perlahan, dia melucutkannya ke bawah dan menanggalkannya.

***********
Kemudian, Jamie Elle pun memandang Ashton Samuel, sambil berkata…

“Sekali lagi kau pergi pekan dengan memakai pakaian aku, aku pecat kau on the spot.”


Credit to: Kawan KD yang menceriakan hari2 bosan KD di opis.
pies#1: Cerita diolah semula oleh KD
pies#2: x sangka melesia bole score lawan liverpool. dpt 3 tu~

Friday, 15 July 2011

Teksi kuning itu bukan volkswagen di Karak Highway! #1

Salam Jumaat dan salam sejahtera semua. Lapar betul KD sekarang ni, x sempat makan tadi. Petang ni sblom balek umah nak g melantak mekdi dulu..Ni smua salah Cik Eva, tetiber bliau menyebut (ke menaip?) perkatan keramat tu kat shoutbox KD. Sambil2 tunggu kol 5, KD nak share benda menarik ni kat korang smua. Sangat menarek ok..tp x tau la btol ke idak, rsnye btol kot.hahaha..ok layannnnn~

Ape yg KD nak canangkan kepada smua rakyat jelata, sekelian alam Malaysia dan seantero dunia adalah wajah2 taxi yang berkeliaran di DUBAI...Korang tgk la sendiri, kereta2 mcm ni dorg bole wat jdk taxi, kalu kat cni, sape yg ade kereta2 ni mesti dah bongkak, berlagak x hengat dunia kan. tetiber lak teringat lagu 'lagi best' perodua..agak2 korang la, mane lg best..hahaha..Tp jgn lupe ye bli brgn buatan tempatan.

Gamba yg kat bawah ni, kereta Hummer H2. Slamba badak je buat kete sgt besh ni jdk taxi. KD x penah lg naik kete ni, penah nampak org bawak ade la 2 3 kali. Sentuh sekali je, tu pun mase ade kompeni yg buat pameran.




Audi R8 siot~ Ape la agaknye yg bermain di pikiran pemandu taxi ni.. Yg ni nasib baek KD penah bawak..hahaha.. Terpaksa riak kejap. Tapi bawak dlm game je la.



Yang ni pon taxi kat Dubai jugak. BMW 745..Tapi yang ni biase je kat sana. Taxi plg BANYAK bersepah..Wadefish??! terasa nak menetes ayer mata KD.hu3..Kalau kat cni la, sape ade kete ni, mmg siap pakai driver lg, baju lak mesti yg pakai kot, ade tali leher bagai. hahaha



Dasat2..kereta kat bawah ni adalah Chrysler 300C..Sexceli, KD x tau pun kete ni..Ebendo, KD x tau, tp yang pasti kete ni mesti mahal. Sekali tgk bhgn bdn die tu mcm proton Saga plak.ekekeke



Agak2 la wei. Tak kan la Ferrari Enzo pun korang nak wat teksi, ke korang ni ade perarakan kereta berhias sempena 31 Ogos. Jgn la mcm ni wei, luluh taw hati KD.




Skali lg ilmu perkeretaan KD tercabar kerana KD x kenal kereta ni. Ni nama die Maybach 57. Ye ke mahal kete ni.ish~ huhuhu


Ni tahap SANGAT MELAMPAU dah ni. Lamborghini KD korang wat jdk taxi. Ni yang rase nak marah sgt ni. *ok kembali ke dunia nyata* mak aihhh nape la kete ni pun jdk teksi. Kalu teksi ni ade kat Melesia, KD x kire, KD nak naik jugak. berebut pon x kesah. Berbunuhan pun KD sanggup..*ok tu tipu je*



TO BE CONTINUED............

Thursday, 14 July 2011

Guru Seksi dan dot dot dot


Sorang guru, cantik, lepasan universiti tempatan dan berkaca mata, Sharifah Amanda Gonzales namanya. Sekali pandang cikgu tersebut memang persis seorang artis yang mahu membuat persembahan di pentas yang gah. Hidung mancung bak seludang, kulit halus seperti bayi jonson2. Biarpun beliau menutup aurat sebagaimana yang disarankan oleh agama, tapi beliau tetap kelihatan seksi dan menawan. Seksi itu kan subjektif. Dedah sana dedah sini tu seksi yang jelas dan nyata dan sampai ke satu tahap bole muntah ijau dibuatnye. Beliau bukan begitu orangnya. Tapi hakikatnye, bukan cikgu Sharifah Amanda Gonzales watak utama dalam cerita ini. sebenarnye watak utama adalah Ahmad..ah ah ahmaaaad~. Teringat plak kat lagu yg sebut2 nama Ahmad.

Ok mcm ni kesahnye, Cikgu Sharifah Amanda Gonzales ni menghadapi satu masalah yang jarang sekali berlaku kat negaraku Malaysia. Ahmad ni memang spesel la kiranye, naik satu tahap lagi dah bole join HEROES. Ade satu hari tu, Cikgu Sharifah Gonzales nampak Ahmad termenung dalam kelas.

Dengan penuh keayuan ala2 wanita melayu terakhir

CSAG : Ahmad, nape termenung mcm resah gelisah ni? Senggugut ke?

Ahmad: Xde pape la cikgu. Yang cikgu ni main tuduh2 saye senggugut ni nape? Cikgu la kan yang senggugut tu..

Kurang ajar betul perangai si Ahmad. Mahu dirotan, takut pula ibu bapa si Ahmad ni bawak pegi mahkamah. Bebudak sekarang kan...jentik sikit terus bawak g mahkamah, masuk tv bagai.

CSAG: Eh budak ni, aku sepak jugak karang! Mane die tau aku tgh kontrol ayu sbb senggugut nih... *dalam ati je la, monolog dalaman*

Ahmad : Mcm ni cikgu Sharifah Amanda Gonzales, saya ni sebenarnye terlalu cerdik, hebat dan pandai untuk berada di darjah 2. Pe barang duduk sekelas ngan bebudak nih. tak cool la cikgu..

Bebudak lain yang sekelas ngan Ahmad, terkebil2 jek bijik mate dorang mendengar kata2 Ahmad sambil tangan masih memegang plastisin, sempoa, pemadam bergamba spanbob dsb.

Dengan inisiatif Cikgu Sharifah Amanda Gonzales, beliau akan menguji kepintaran Ahmad. Ahmad dibawa berjumpa guru besar yang sedikit botak dan boroi *sgt tipikal utk watak guru besar atau pengetua*. Cikgu Sharifah Amanda Gonzales pun menerangkan tujuan mereka bertandang ke bilik Guru Besar.

Guru Boroi: Ahmad, jawab soklan saya ye. 3x3 berapa?
Ahmad: 9.
Guru Boroi: 7528x1967?

*kalkulator adalah dilarang sama sekali dalam ujian ini*

Ahmad: 14807576. Cikgu..bagi la soalan mencabar sikit. Jangan la buat saya nak tergelak. Nanti kalau saya gelak berdekah-dekah cikgu tersinggung plak.

Guru Besar terdiam. Sexceli, beliau dah pun tersinggung walaupun Ahmad x gelak kerana beliau menggunakan kalkulator utk mendapatkan jawapan soalan kedua, Ahmad santai je terus dapat jawapan tanpa menggunakan apa2 bantuan.

CSAG: Macam ni la cikgu, biar saya bertanya soalan kat Ahmad, ape la cikgu ni bg soalan x mencabar! *kata cikgu Sharifah Amanda Gonzales seraya menepuk kepala botak Guru Besar*

CSAG: Apa yang lembu ade 4 kat badan, tapi saye ade 2 je?
Ahmad: *berfikir* Kaki

CSAG: Apa yg ade dalam seluar kamu, tp dalam seluar saye xde?
Ahmad: Saku

CSAG: Apakah yang panjang, bermacam2 saiz, ada bulu dan sedap?

Mata Guru Besar terbuka luas dan belum sempat beliau menahan Ahmad, Ahmad terus menjawab

Ahmad: jagung

CSAG: Ok~ (dgn nada x puas hati) skrg, saye akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya?
Ahmad: No haaaaal~

CSAG: Awak memasukkan batang ke dalam saya, Awak ikat saya untuk berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Guru Besar kelihatan resah dan gelisah dengan soalan yang diajukan oleh cikgu Sharifah Amanda Gonzales.

Ahmad: Khemah

CSAG: Jari memasuki saya, Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan dapat saya dahulu.

Guru Besar semakin resah, tidak keruan dibuatnye. Peluh2 jantan menitik satu persatu dari atas kepala beliau di mana rambutnya mahu tidak mahu sahaja tumbuh.

Ahmad: Cincin perkahwinan

CSAG: sekarang saya akan ajukan soalan Bahasa Inggeris ok..what word starts with 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?
Ahmad: Firetruck

CSAG: what word starts with 'F' and end in 'K' & if you dont get it you have to use your hand?
Ahmad: Fork

CSAG: What is that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
Ahmad : Surname

Guru Besar menghembusakan nafas lega bila mendengar semua jawapan yang diberikan oleh Ahmad." baik kite hantar budak ni ke universiti, jawapan yang saya fikirkan semuanya salah"

pies: Siapakah anda, murid pintar atau guru boroi?

 pies#2: Malaysia kalah dengan Arsenal - menepati ramalan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...